De gröna vinernas kungarike. Bland vinproducerande länder är Portugal ganska unikt med sina över 250 egna druvsorter. Denna resa går till Douro-området där många av de finaste vinerna produceras.

Din resa börjar i Porto Bay Teatro Hotel som har modern och djärv design och ligger i en central plats i den Gamla Staden  i Porto.

Dag 1 Ankomst

Det idealiska på ankomstdagen är att ta en rabelobåt på floden Duero så du omedelbart kan få se vilken skönhet staden kan erbjuda dig. Stadens historiska centrum är ett veritabelt utomhusmuseum. Till middagen hittar du många olika alternativa bland tavernor i Ribeiraområdet.

Dag 2 Porto

Det bästa sättet att uppleva Porto är till fots och därför vill vi föreslå att göra en promenad med en lokal guide. Du kan gå över Ponte D Luis-bron och besöka Ribeira och Baixa distrikten i Porto. Högpunkterna under promenaden kommer utan tvekan att vara besöket på Bolsapalatset som är symbolen av staden och nära sammankopplat med stadens historia. Till lunchen föreslår vi att utforska skaldjursaptitretare i Foz do Douro innan fortsättning norrut till Ponte de Lima.

Dag 3 Portugals gröna hjärta

Butikhotellet Carmo kommer att vara din tillflykt de kommande dagarna. Upptäck och koppla av i denna region som kallas för det gröna hjärtat av Portugal.

Börja dagen med en behaglig promenad längs ecovía till hotellet. Kl 11 blir det transfer till Quinta da Soalheiro som är ett hundratal år gammalt familjeföretag. Lär dig dess historia under besöket. Numera, förutom grönt vin, Vinho Verde, producerar man också sylt och örtinfusioner.

Vinprovsmakningen ackompanjeras av lokala ostar och korvar. Du kommer att bli förvånad över hur många variationer av Vinho Verde det finns beroende på druvsorten och mognadstiden och som ger mycket olika karaktär till vinerna. Efter ankomsten till hotellet är du fri hela eftermiddagen och kan t ex vila eller besöka hotellets spa.

På slutet av dagen blir det det transfer till Ponte de Lima och promenad genom denna pittoreska staden Minho som sägs vara den äldsta staden i Portugal. Vi reserverar en middag på en av de läckra restaurangerna i det historiska centret som serverar traditionella rätter från regionen.

Dag 4 Filigran

Filigran är en portugisisk konstform att skapa smycket och det har hållit sig vid liv än till våra dagar. På förmiddagen blir det besök på filigranverkstad nära staden Braga där du får lära dig mera om denna konstform och vem vet, kanske tu vill skaffa dig eget smycke. Sedan är det fritt att besöka Braga själv och äta lunch på egen bekostnad. Braga är utan tvekan mest känd för sina rätter lagade av torsk. De är verkligen värda att smaka på!

På eftermiddagen åter till hotellet. Avnjut din raffinerade avskedsmiddag på det vackra butikhotellet Carmo’s och skjöl ned det med områdets Vinho Verde…

Dag 5 Avfärd

Morgonen är fri och transporten kommer sinom tid att kör dig till flygplatsen. Tills dess kan du väl fortsätta att upptäcka Duero.

Hoppas att du har trivits i de gröna vinernas kungarike!

Fråga oss

Program