Orient Tours Program

Porto och Douro

Porto och Douro

Porto och Douro

Porto och Douro – en fest för dina ögon, gommen och själen!

Bo  i Vila Nova de Gaia och Douro-dalen. Gör utflykter i vinets/gastronomis tecken. Njut! Porto och Douro är mycket trevliga och  välbesökta ställen och inte utan anledning – det kommer du att upptäcka själv.

Dag 1 Vila Nova de Gaia

Ankomst på Portos flygplats och möte med en engelsktalande chaufför och därefter transfer till hotellet där det blir incheckning.

Ditt hotell ligger i Vila Nova de Gaia på andra sidan flodbanken av Porto och dess tvillingstad. Här ligger alla portvinshusen från Galem till Offley, Taylors och Sandeman.

Njut av att bo på The Yeatman – ett av de bästa hotellen i staden som är totalt tillägnat den portugisiska gastronomin och vinet. Det finns också en överdådig spaanläggning tillgänglig för dig med vinkosmetik, utomhuspool som överraskande nog har form av en karaff och som erbjuder de bästa vyerna över Portos Gamla Stad! Restaurangen ’O Gastronomico’ har 2 Michelinstjärnor.

På kvällen kan du antingen njuta av ett glas portvin och snacks eller besöka partnerrestaurangen The Barão Fladgate som ligger på andra sidan gatan till hotellet som också har fin utsikt över Porto. Om du har en speciell dag att fira då får det definitivt bli O Gastronomico.

Dag 2 Porto

Njut av en promenadtur i Porto tillsammans med din lokala guide. Gå först över den historiska D Luis Bridge och upptäck sedan Sé Katedtralen och den berömda S Bento tågstationen med dess vackra blå och vita tegel. Promenera genom Portos lägre del Baixa och njuta av Rua das Flores som är en av de vackraste i hela Porto och därefter fortsätter sedan promenaden mot Ribeira, den allra mest centrala delen av Porto och en utomhus museum. Här hittar du många små matställen och typiska restauranger där du kan äta lunch.

På eftermiddagen kan du ta taxibåt över floden för ett besök på Calem eller Burmester, två av de mest karismatiska portvinshusen i Porto.

På kvällen är du i Gaia igen. Vårt förslag till dig är att besöka WOW, museumdistriktet i Gaia, där det alltid händer något. Välj någon av de många fina restauranger och njut av en middag till en vacker vy – från stek till fisk eller vegetariskt – du väljer!

Dag 3 Douro-dalen

Douro-dalen

En utflykt till Douro-dalen: Ta en taxi till Porto Campanha tågstation. En tvåtimmars tågresa tar dig till hjärtat av Douro-dalen. Entrén till ditt hotell Vintage House Hotel finns bara några steg från tågstationen.  Efter incheckningen på detta fantastiska hotell får du njuta av dalens Världsarvslandskap.

På eftermiddagen kan nu göra en båtresa i för området typiska rabelo-båtar. Piren ligger just precis framför hotellet. Att betrakta de imponerande vinterrasserna från floden är ännu ett livsupplevelse: Landskapet har transformerats genom hundratals års hårt arbete. Här i Douro är man passionerade när det gäller regionen och vinerna.

Kvällen är ledig och du kan välja någon av restaurangerna för din middag eller äta den på hotellet.

Dag 4 Quita do Crasto

Idag blir det en tågresa igen för att upptäcka Douro! Quita do Crasto är namnet av en av de finaste vingårdarna i Douro. Tågresan tar bara 10 min och du plockas upp av en jeep som tar dig upp högt upp till vinterrasserna.

Du får efter detta avnjuta en superb vinparningslunch, vilket blir ytterligare en unik upplevelse under denna resa.

Efter lunchen hämtas du av en guide som som visar dig runt i Douro innan du åter får gå tillbaka till hotellet.

På kvällen, om du vill, finns det ett annat ställe vi rekommenderar att göra ett besök på: Rui Paulas berömda restaurang Douro Doc alldeles vid vattnet.

Dag 5 Avfärd

Alla bra resor har sitt slut så även denna som gett dig en större insikt i Portugals viner och gastronomi och vi hoppas att du har haft en fin upplevelse med att besöka och bo i Vila Nova de Gaia och Douro-dalen. Vi ser dig gärna tillbaka i Porto och Douro för det finns ännu mera att se och uppleva.

I god tid före flygets avgång kommer din transfer service att hämta dig till Portos flygplats. Om du vill fortsätta din vistelse i norra delen av Portugal kan vi hjälpa dig att ordna med det också.

Välj resa

Fråga oss