Orient Tours Programm

Kuala Selangor Naturpark och Eldflugor

Kuala Selangor Naturpark och Eldflugor

Kuala Selangor Naturpark ger skydd åt sekundärskog, mangroveskog vid Selangorflodens mynning och lerbäddar som i sin tur ger stöd åt flera olika djurarter som spär på djurrikedomen i parken. Parken är också välkänd som fågelfristad där 156 bofasta och flyttfågelarter har registrerats hittills.

En tur som har engelsktalande guide och du kan uppleva och njuta av ett unik eldflugafenomen, mangroveskog naturpark och enkelt byliv i Kuala Selangor.

Ingår i turen:
Logi i 2 nätter med frukost
1 lunch
1 middag
Entréavgifter
Specialist lokalguide

Minimum 2 personer, maximum 12.

Välj resa

AVRESA HEMKOMST BESKRIVNING PRIS FRÅN /PERSON
Dag 1 Dag 3 Naturpark med Sky Mirror  4 970 SEK BOKA

Programm

Dag 1 : Kuala Lumpur – Batugrottorna, Kuala Selangor 

Mötestid kl 09.00 på då din heldagstur till de berömda Batugrottorna börjar. Klättra upp 272 steg till det heliga hindutempelgrottan där den heliga hindugudomen Lord Murugah ligger.
Upptäck Kuala Selangor med besök på ’Kota Melawati’ tidigare känt som Altingsburgs fästning. Om du har tur kanske kan du se de silvriga aporna (Trachypithecus cristatus) ströva omkring området. Fortsätt till den malaysiska byn. Njut av en lokal lunch i ett av bybornas hus. Lär dig mer om bybornas vanor och seder, mingla med dem när de utför sina dagliga sysslor.
I skymningen får du stiga ombord på en båt för en tur längs Selangorfloden för att se tusentals eldflugor presentera en bländande show av ljus som flimrar synkroniserad i nattens mörker som julgransljus.
transfer:
79 km
övrigt:
lunch och middag igång

Dag 2 :Kuala Selangor Naturpark – Sekinchan

Upptäck Kuala Selangors Naturpark som ger skydd åt sekundärskog, mangroveskog vid Selangorflodens mynning och lerbäddar som i sin tur ger stöd åt flera olika djurarter som spär på djurrikedomen i parken. Parken är också välkänd som fågelfristad där 156 bofasta och flyttfågelarter har registrerats hittills.
Besök Ah Ma-bakhuset som ligger i mitten av alla risfälten. Det familjeägda företaget säljer traditionella kinesiska handgjorda delikatesser bakade enligt mormors recept.
Upptäck Risfältsgalleriet som ligger i mitten av de frodigt grön- eller guldfärgade risfälten beroende på säsongen för tillfället. Där finns det en samling av konstföremål och andra föremål från risfälten och – industrin.
Fotostopp på Redangstranden. Besök vid önsketrädet. Det sägs att drömmarna slår in om man hänger dem på dess grenar.
transfer:
37 km
övrigt:
frukost ingår

Dag 3 : Kuala Selangor – Sky Mirror – Kuala Lumpur 

Förvånas över den extraordinära upplevelsen på Sasaranstranden, den unika skyspegelattraktionen. Denna spektakulära spegellika upplevelse inträffar bara på den första och 15:e i månkalender och likaså den 4 dagar före och efter dessa datum när vattennivån är låg.
Notera: Exakt tid för hämtning från hotellet till Skyspegeln meddelas beroende på tidvattnet.
Det rekommenderas att du bär kläder i starka färger för Skyspegelaktiviten för att åstadkomma bra fotoresultat.
När vädret och tidvattenförhållandena inte är gynnsamma för Skyspegelbesöket ersätts det med besök i Selangors fruktdal.
Båtfärderna är alltid delade även för privata turer. Maxantalet båtpassagerare beror på båtens licens.
Att ta med sig: Kikare, myggmedel, regnjacka eller poncho, bra promenadskor och hat.
transfer:
72 km
övrigt:
frukost ingår