Ät drick och må bra i Israel!
Dag 1: Ankomst till Ben Gurion Flygplatsen och transfer till hotellet i Tel Aviv. Beroende på ankomsttiden och säsongen kan stadstur i Jaffa och/eller Tel Aviv göras och därefter incheckning på ett butikhotell. Därefter är dagen fri för eget program – kanske en promenad längs Medelhavskusten innan det är dags för middag och en guidad natt-tur i Tel Aviv inklusive en barrunda.
Övernattning i på butikhotell i Tel Aviv.
Dag 2: Efter frukosten går färden till Norra Israel. Vi kör via Caesarea, Haifa Bahai Trädgårdar till Carmel för ett besök i ett tjerkesiskt samhälle (Kfar Kana) och deras lilla museum som ger liv åt jordbruksrötterna, språket och sedvänjorna hos dem. Besök görs också på en vinbutik (Dalton eller liknande) innan färden fortsätter till Tzfats konstnärsby och staden Kabala (beroende på ankomsttiden). Middag.
Övernattning på ett butikhotell i Galilée.
Dag 3: Bök på Hula Naturpark i Hula-dalen som dränerades i början på 50-talet för att eliminera malaria och för att få fram jordbruksland. Det ligger mot Naphtali-bergskammen på västra sidan, mot Golan höjderna på östra och det ligger i centrum av Afrika-Syrien sprickan och det gör den till en viktig rutt för flyttfåglar. Det flyger bokstavligt talat miljoner fåglar i skyarna och tusentals av dem stannar hela vintersäsongen och häckar under sommaren eller hösten. Dalen är en fantastisk plats, inte bara för att koppla av, men för att också hitta lugn och ro och fantastiska vyer.
Vägen går till Galilée-sjön och besök görs på några viktiga kristna ställen och vi hinner också njuta av en båtresa, köra förbi Beit She’ans nationalpark med spektakulära ruiner av romansk och byzantisk stad av Beit She’an till Masada för en rundtur och sedan till Döda havet för incheckning på vårt hotell. Middag.
Övernattning på hotell vid Döda havet.
Dag 4. Eget program på hotellet vid Döda Havet: lerbad, massage, yoga etc. Om vi inte hann till Masada under dag 3 gör vi en tur dit efter frukosten (eller före frukosten även beroende på säsong). Middag.
Övernattning i Jerusalem.
Dag 5: Tur till Jerusalem inklusive Machene Yehuda-marknad tillsammans med en lokal kock för att lära oss mera om det israeliska köket. Sedan följer vi kocken till ateljén för en matlagningskurs och lunch som vi själva har skapat. Efter den kulinariska upplevelsen fortsätter vi till Yad Vashem och Herzl berget. Middag och vinprovning tillsammans med en expert.
Övernattning i Jerusalem.
Dag 6: Rundtur i Gamla Staden med lunch på en lokal restaurang för att testa snabbmatsställen. Besök på Davids stad och därefter tillbaka till hotellet. Middag.
Övernattning i Jerusalem.
Dag 7. Beroende på flyg kan man ha eget program, t ex besöka Israel Museum, Bibellandets Museum, göra en halvdags Betlehem-tur etc.
I god tid före flygets avgång transport till Ben Gurion Flygplatsen.
Pris: Beror på antalet resenärer, tidpunkt på året
Kontakta oss så hjälper vi dig att skräddarsy din resa: mejla: [email protected] eller ring 08-771 82 22.
Ingår:
Möte och assistans av representant vid ankomst och avfärd.
Logi i delat dubbelrum på ovannämnda hotell eller hotell med liknande standard.
Daglig frukost.
Transport i luftkonditionerad fordon med engelsktalande chaufför guide.
Entréavgifter på alla besökta sevärdheter enligt resplan.
Ingår ej:
Flygbiljetter som kan beställas av oss vid bokning av resepaket
Drycker på hotell, måltidsdrycker
Dricks och belöningar
Kostnader av privat karaktär såsom tvätt, telefon, etc
Försäkring
Eventuella tillägg bestämda av staten eller hotellet av olika anledningar